Využijte 20% slevy do 31.5. na všechny svíčky, vonné vosky a difuzéry. Stačí využít slevový kód: Jaro

Proč sójový vosk?

V tomto článku jsme se Vám rozhodli představit základní surovinu bez které se žádná z našich svíček neobejde - sójový vosk. V následujících řádcích naťukneme vlastnosti a výhody sójového vosku a taktéž jej srovnáme s parafínem, potom Vám již bude jasné proč plníme dózy právě tímto pokladem.

sojovyvosk

Co je sójový vosk?

Sójový vosk je 100% přírodní vosk ze sójových bobů. Většina bobů roste v Brazílii, USA, Argentině a Indii. Nejprve se boby posbírají, následně se očistí a posledním krokem k získání vosku drcení na vločky.
 
Sójový olej se extrahuje a zbytek sóji se využije jako krmivo pro zvířata. Díky tomu je tento obnovitelný vosk šetrný k životnímu prostředí. Také je přirozeně biologicky rozložitelný a rozpustný ve vodě - což usnadňuje čištění.
 
Parafín je pravý opak. Parafínový vosk je nejpopulárnější mezi výrobci svíček z mnoha důvodů a jedním z nich je určitě nízká cena. Vzniká destilací ropy a přírodního na něm není absolutně nic.
 

Proč jsme tedy vybrali sójový vosk?

Jak už bylo řečeno, díky procesu výroby je to udržitelná a zelenější surovina. Jsou tu také jiné výhody než jen péče o přírodu.
 
Sójové vosky hoří pomaleji, můžete si tedy svíčku užít déle. Všechny svíčky vypouští určité množství sazí, avšak svíčky ze sójového vosku hoří čistěji a vypouští méně sazí a žádné škodlivé látky. 
 
Přírodní vosk také skvěle udržuje vůní a nevyžaduje žádné další chemické složky, aby vůně krásně vynikla. Výsledkem je intenzivní aromatická svíčka, která uvolňuje vůni souměrně a voní krásně, i když nehoří.
 
Dalším důvodem je to, že má nižší teplotu tání, to z něj dělá bezpečnější alternativu a i díky nižší teplotě tání si svíčku užijete déle.
 
Sójový vosk byl pro nás jasnou volbou. Jako malý podnik chceme podporovat přírodní a bezpečné zdroje. 
 
Chceme vyrábět co nejkvalitnější produkty a použití sójového vosku je jen jedním ze způsobů, jak se snažíme zajistit nejlepší možný zážitek!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.